24 Νοέ

Αγώνες ταχύτητας στην Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα τη δεκαετία του 50 και 60  είχαν διεξαχθεί πολλοί αγώνες Σιρκουί, δηλαδή αγώνες ταχύτητας. Ο πρώτος αγώνας ταχύτητας, έγινε στην Κέρκυρα τον Ιούλιο του 1959. Υπήρξαν 16 συμμετοχές οδηγών. Ο αγώνας είχε διάρκεια 35 γύρων, με συνολικό μήκος διαδρομής 3,6 χλμ. Σύμφωνα με τις προτιμήσεις των οδηγών, η Κέρκυρα ήταν πολύ καλύτερη από την Ρόδο, τόσο από ποιότητα ασφάλτου του οδοστρώματος, όσο και από ταχύτητα πίστας. Για παράδειγμα, μία JAGUAR E-TYPE στην ευθεία της παραλιακής της Γαρίτσας έφτανε τα 180-200 χιλ. Ακόμη και οι στροφές της διαδρομής ήταν πολύ θεαματικότερες, από αυτές της Ρόδου.

Το 1964 ο αγώνας ξεκίνησε στις 30 Αυγούστου με πολλές νέε συμμετοχές και νέα αυτοκίνητα καθώς και πρωτοεμφανιζόμενους οδηγούς όπως ο Γερμανός Busch με την Porsche Carrera Abarth αλλά και ο  Σταύρος Ζαλμάς με το Mini Cooper. Πρώτος σε αυτό τον αγώνα βγήκε ο Χρονίδης, οδηγώντας μία Jaguar E-Type. Ένας από τους  συμμετέχοντες, ήταν και ο διάδοχος του Ισπανικού Θρόνου, ο Juan Carlos, με μια Jaguar E-Type. Τον αγώνα είχε  παρακολουθήσει και ο τότε Διάδοχος Κωνσταντίνος, που λάτρευε τους αγώνες αυτοκινήτων.

Το 1966 ο αγώνας έγινε στις 28 Αυγούστου με πολλές και νέες συμμετοχές με νικητή τον Κοτσώνη που οδηγούσε  Jaguar E-Type .

Αν και οι αγώνες έχουν σταματήσει πλέον, η αναβίωση τους δεν φαντάζει τόσο απίστευτη,

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.